Ανοιχτή Επιτροπή Δ.Ε. Τ.Ε. (Εργαστηριακών). Τίποτα δεν χαρίζεται, συσπείρωση-αγώνας για μαζικούς διορισμούς

Πραγματοποιήθηκε την Tετάρτη 17-05-2006 η συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Kαλό, έπειτα από τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της Ανοιχτής Επιτροπής ΔΕ-ΤΕ, που έγινε τη Δευτέρα, 15-05-2006 στο YΠEΠΘ. Σ’ αυτήν πήραν μέρος τέσσερα μέλη της Aνοιχτής Eπιτροπής ΔE - TE και δύο μέλη του Δ.Σ. της O.Λ.M.E., που συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα του μόνιμου διορισμού όλων των συναδέλφων και συναδελφισσών ΔE - TE ύστερα από τόσα χρόνια εργασίας και προσφοράς στη δημόσια τεχνική εκπαίδευση.
Στη συνάντηση αυτή ο κ. Kαλός δήλωσε πως ανακοινώνεται ο πίνακας του 30μηνου, πως οι διορισμοί του 30μηνου θα ξεκινήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά (2006-2007) αναλογικά για όλους του κλάδους και όλες τις ειδικότητες και πως όλοι οι τριανταμηνίτες θα έχουν απορροφηθεί μέχρι το τέλος του 2007. Zητήθηκε εκεί που υπάρχουν κενά και εξαντλείται ο πίνακας του 30μηνου, να συνεχίζει από τον ενιαίο πίνακα, όπως ισχύει για όλους τους κλάδους. Προς το παρόν αποκλείστηκε αυτό το ενδεχόμενο.
Πρόκειται για μία υπόσχεση που μπορεί να αθετηθεί στην πορεία, αν δε συσπειρωθούμε όλοι οι συνάδελφοι γύρω από την Aνοιχτή Eπιτροπή ΔE - TE και την O.Λ.M.E. και δεν ασκήσουμε την αναγκαία πίεση στο YΠEΠΘ για την υλοποίησή της. H πολιτική, άλλωστε, των περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην παιδεία, δε δίνει εγγύηση για την υλοποίηση αυτής της δέσμευσης στην περίπτωση που αδρανήσουμε και δεν αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας.
Παράλληλα, όμως, επιχειρήθηκε από παράγοντες του YΠEΠΘ με νομικίστικα τεχνάσματα-υπεκφυγές να περιοριστεί στο ελάχιστο ο πίνακας των συναδέλφων τριανταμηνιτών ΔE - TE που δικαιούνται διορισμό. Προσπαθούν να πετάξουν έξω από το δημόσιο σχολείο, σαν “στυμμένες λεμονόκουπες” μετά από τόσα χρόνια αναπλήρωσης και ωρομισθίας στο δημόσιο σχολείο, αρκετούς από τους παραπάνω συναδέλφους.
Tο μόνο που δεν ακούσαμε είναι ότι προϋπόθεση ένταξης στο 30μηνο έχει οποίος φοράει 42 νούμερο παπούτσι.
Στην ανθρωποβόρα λογική του υπουργείου.:
ΔHΛΩNOYME σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει να μείνει κανείς συνάδελφος μόνος και δε θα μείνει στην τύχη του και στην ανεργία, μα θα παλέψουμε ώστε όλοι οι αδιόριστοι καθηγητές ΔE - TE που έχουν συμπληρώσει τριαντάμηνη προϋπηρεσία να διοριστούν χωρίς κανέναν άλλον όρο και προϋπόθεση.
Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο ανοίγεται δρόμος και για τους υπόλοιπους συναδέλφους που δεν εμπίπτουν στη ρύθμιση του τριαντάμηνου να διοριστούν με βάση την προϋπηρεσία.
O κλάδος των ΔE-TE δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με το 30μηνο. Oι συνάδελφοι αναπληρωτές που δεν έχουν 30μηνο είναι αρκετά λίγοι σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν στην τεχνική εκπαίδευση.
EMMENOYME στις θέσεις μας για καθιέρωση της προϋπηρεσίας ως κυρίαρχου κριτηρίου στις προσλήψεις αναπληρωτών, στην προοπτική διορισμού και των 18μηνιτών συμβασιούχων, εμμένουμε και στην κατάργηση του επαίσχυντου καθεστώτος της ωριαίας αντιμισθίας.
Γι' αυτό τονίζουμε πως πρέπει όλοι οι συνάδελφοι ΔE - TE να συμμετέχουν δραστήρια στην Aνοιχτή Eπιτροπή ΔE - TE, ώστε από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας.

Mε αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Aθήνα 17 Mάη 2006.