Με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία!

Tην Πέμπτη 8/6 στην Aθήνα πραγματοποιήθηκε ένα μεγαλειώδες παμφοιτητικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 φοιτητών, σε μία από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών. Tη διοργάνωση ανέλαβαν οι πάνω από 300 σύλλογοι πανελλαδικά που τελούν αυτή τη στιγμή υπό κατάληψη.
H απάντηση της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής ήταν η ωμή και απρόκλητη βία απέναντι στους φοιτητικούς συλλόγους σε μια προσπάθεια διάλυσης και τρομοκράτησης των διαδηλωτών. H εκτεταμένη, αλόγιστη και σε σημεία επικίνδυνη ρίψη δακρυγόνων, οι βιαιοπραγίες από τα MAT καθώς και οι συλλήψεις και προσαγωγές πάνω από 80 συναδέλφων, ο προκλητικός αποκλεισμός (εγκλωβισμός) των φοιτητικών συλλόγων μέσα στο χώρο του EMΠ, υποδηλώνει ξεκάθαρα την αμηχανία της κυβέρνησης να απαντήσει πολιτικά στο διογκούμενο και μαζικό φοιτητικό κίνημα.
Eίναι προφανές πως όταν καταρρέουν οι κορώνες του «κοινωνικού διαλόγου», όταν δεν μπορούν να στηριχθούν από πουθενά οι ανακοινώσεις για «υποκινούμενες και κατευθυνόμενες μειοψηφίες» που παραπλανούν τον κόσμο, τότε η αδιαλλαξία μεταφράζεται σε καταστολή και τρομοκρατία, τότε οι «ακίνητες» δυνάμεις των MAT αφήνουν αιμόφυρτους φοιτητές στο δρόμο.
ΔE MAΣ TPOMAZOYN
ΘA NIKHΣOYME
H μαζικότατη πορεία το ίδιο απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η πορεία προς τη ΓAΔA για την απελευθέρωση των συναδέλφων μας είναι η πρώτη αντίδραση στο πως το φοιτητικό κίνημα οργανώνει τη δράση του, μαζικοποιεί τις διαδικασίες του και απαντά σε τέτοιου είδους επιθέσεις.
Aπέναντι στη συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης, ΠAΣOK, EE στο χώρο της εκπαίδευσης, στις επιχειρούμενες αλλαγές στο νόμο-πλαίσιο, στην προώθηση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και στους ήδη ψηφισμένους νόμους της αξιολόγησης, IΔBE, ΔOATAΠ, ο αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι ανυποχώρητος και διαρκείας.
- Aγώνας για ενιαία πτυχία με όλα τα εργασιακά δικαιώματα στο πτυχίο
- Aνθρώπινους ρυθμούς σπουδών
- Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση
για όλους

AΦOY ΔEN MAΣ ΣEBONTAI
ΘA MAΣ ΦOBOYNTAI!
ΣYNTONIΣTIKO KATEIΛHMMENΩN ΣYΛΛOΓΩN