Η κυβέρνηση καταφεύγει στα δικαστήρια – ποινικοποιεί τους αγώνες!

Δεν θα επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στα σωματεία!

Η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν!

Σε ένα νέο κρεσέντο αυταρχισμού η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε αγωγή ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να κριθεί παράνομη και καταχρηστική την τρίωρη στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου (11πμ - 2 μμ) και να απαγορευθεί η πραγματοποίησή της. Αφορμή στάθηκε η απόφαση του ΥΠΑΙΘ να υποχρεώσει εκπαιδευτικούς που δεν εργάζονται στα «Πρότυπα» σχολεία της «αριστείας», να εργαστούν ως επιτηρητές στις εξετάσεις επιλογής μαθητών και μάλιστα χωρίς έστω να πληρωθούν. Αντ’ αυτού το ΥΠΑΙΘ «πρόσφερε» στους εκπαιδευτικούς μια μέρα ρεπό(!) κατά το πνεύμα των διατάξεων του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη.

 

 

Λίγες μόνο μέρες μετά την ψήφιση από τη ΝΔ στη Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, για δεύτερη φορά, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγουν στα δικαστήρια για να χτυπήσουν, πρώτα την 24ωρη απεργία των εκπαιδευτικών και τώρα τη στάση εργασίας που κηρύχθηκε από την ΟΛΜΕ για τη Δευτέρα 28/06 για όσους εμπλέκονται στις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Και δεν φτάνει αυτό. Σε μία πρωτοφανή παρέμβαση στη δικαιοσύνη προχώρησε και ο πρωθυπουργός αναφορικά με την αγωγή της υπουργού Παιδείας κατά της ΟΛΜΕ ενώ παράλληλα επιστράτευσε κατά την προσφιλή του τακτική τον κοινωνικό αυτοματισμό προκειμένου να δικαιολογήσει την ποινικοποίηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος. «Εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη, έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαράσσοντας τη «γραμμή πλεύσης».

Η κυβέρνηση με όπλο τον αυταρχισμό και την ποινικοποίηση των αγώνων επιδιώκει να να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» στους χώρους δουλειάς, να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα και την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων. Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί!

Παρά το νέο πιο δύσκολο τοπίο που διαμορφώνεται, οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη διέξοδο παρά μόνο τον ανυποχώρητο αγώνα τους ενάντια στα αντιεκπαιδευτικα μέτρα και τον αυταρχισμό. Όπλο των εκπαιδευτικών είναι τα συνδικάτα τους, η μαζική συσπείρωσή τους σ’ αυτά, η υπεράσπιση των δημοκρατικών συλλογικών τους διαδικασιών απέναντι στις κυβερνητικές απειλές και επιθέσεις.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καταγγέλλει τις αυταρχικές – αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Καλεί τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν στην κυβερνητική τρομοκρατία. Καλεί τα εκπαιδευτικά σωματεία (ΕΛΜΕ – ΟΛΜΕ) να μην υποκύψουν στις απειλές του ΥΠΑΙΘ και να κρατήσουν αγωνιστική και ανυποχώρητη στάση υπερασπίζοντας τη στάση εργασίας που έχουν προκηρύξει για τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Με ενιαίο μαζικό αγώνα υπερασπίζουμε τις εργασιακές μας κατακτήσεις, τα συνδικάτα μας, τα δημοκρατικά μας δικαιώματα!

Κάτω το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!